Hem / Artiklar / Vår fiskaffär

Vår fiskaffär

 

Varje tisdag, onsdag och fredag har vår fiskaffär öppet fram till lunch – pranzo – som här i våra trakter stänger kl 13. Hur dags fiskhandlaren börjar på morgonen vet jag inte, men han brukar börja lägga upp fisken i affärsdisken vid 6-tiden. Idag var jag ute på min morgonpromenad och sedan gick jag till ”vårt” kafé och drack en kopp kaffe (espresso), köpte tidningen och var i fiskaffären strax efter kl 7. Då var allt som vanligt i affären, snyggt upplagt och fiskhandlaren och hans medhjälpare stod och rensade fisk.

 

Birgitta och jag bestämde igår kväll att vi skulle göra vår skaldjursgryta till lunchen. Våra vanligaste affärer ligger inom 200 m så när jag gjort min promenad på morgonen passar jag på att handla. Vi skulle ha en gäst till lunchen så jag köpte lite mer än vanligt av skaldjuren. 2 st bläckfiskar, 10 havskräftor, 30 räkor och 30 musslor tillsammans c:a 1,5 kg.

 

 

Sortimentet är stort och man kan få allt ordnat av riktiga specialister och det går fort. Chefen kan allt om detta. Ibland är han ensam och gör då försäljningen, fjälla fisken, rensa fisken, flå, filea m.m. Man behöver inte säga till, det går på rutin att allt som säljs skall vara färdigt för grytan och självklart kan man få råd om hur man skall tillreda, även persiljan följer med.

Kommentera