Hem / Om mat

Om mat

Här hittar du våra tankar om bland annat grunden till vår mat.

Mat är…

Så här upplever vi mat och vill gärna föra matkulturen vidare genom att berätta om mat och presentera recept

I August Strindbergs kokbok, de sista sidorna, kan man se en översikt om svensk god mat – det är den mat som vi kallar Svensk husmanskost och som vi båda har levt med under vår uppväxt och i vårt eget hem. De rätterna som vi allt som oftast gör när vi vill äta svenska mat.

I Italien gör man också husmanskost, med den skillnaden att där använder man många fler rätter med grönsaker som t.ex. bönor, kronärtskockor, aubergin. Liksom i Sverige förekommer det i Italien både typiska lokala rätter och rätter som förekommer i nästan hela landet.

Vi äter gärna grönsaker och fisk, däremot äter vi ganska sällan vanligt kött. Kyckling och kanin äter vi då och då och ibland när vi kan få tag i kalvlever och kalvnjure köper vi det.  Pasta och risotto hör ju till den italienska matkulturen och finns ofta med på vår matsedel. Vi har möjlighet att handla dagliga varor och all sorts fisk inom 200 meters avstånd från vår bostad. Grönsaker kan vi handla på marknaden eller i specialaffärer. Goda råvaror kan vi alltid få tag i här.

Kommentera