Hem / Pasta, ris m.m. / Fylld pasta / Ravioli med spenat
20 december, 2015

Ravioli med spenat

Publicerad i kategorin: Fylld pasta, Pasta, ris m.m. den av Björn KempelRavioli är inte svårt att göra. Du kan köpa färdiga pasta plattor eller Göra din egen pasta eller Göra din egen pasta, med pasta maskin.

DSC00201  DSC00202  DSC00204  DSC00206

Genomföra rätten på 63 min för 2 – 4 portioner
Förberedelser 18 min
Koka 40 min
Gör sås 5 min
Ugnen 100°C

Ingredienser

80 g vetemjöl
3 äggulor
100 g spenat (djupfryst)
1 msk olivolja
1 liten röd lök
1 vitlök
1 msk ströbröd
vatten
1 msk smör
2 medelstora tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
salt, peppar, riven muskotnöt

Förbereda

Göra din egen pasta, med pasta maskin. Om du gör pastan själv kan du välja med att använda 1 ägg och 90 – 100 g vetemjöl eller 3 äggulor med 80 g vetemjöl eller om du köper pastaplattor.

Ställ en kastrull med vatten och salt på kokning. Ställ samtidigt en form i ugnen på 100 grader.

Dela tomaterna och tillsätt dem i kastrullen med smör, tomatpuré och lite socker. Låt det koka upp och sedan sjuda på mycket svag värme i 30 minuter. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt. Fortsätt sedan ytterligare 10 minuter.

1 msk ströbröd och 2 msk vatten rör du ihop i en liten skål. Fyllningen gör du genom att lägga spenaten i en liten svagt varm kastrull med något vatten och lite salt tills den är varm. Ställ åt sidan och låt svalna.  I en annan svagt varm kastrull lägger du i oljan och sedan löken finhackad tills den är mjuk. Rör ihop detta och smaka av med salt, peppar och finhackad muskotnöt. Lägg dem i 8 till 10 små bullar.

Tag fram pastaplattorna och skär den i 8 – 10 kvadrater. Lägg bullarna mitt i plattorna och vik varje platta så att de blir trekanter. Tryck med en gaffel två sidor av trekanterna, på båda sidor.

Tag av locket och lägg  några av de raviolini i det varma vattnet. Tag upp dem efter 4 – 5 minuter och placera dem i formen i ugnen. När de är färdiga tag ur formen, håll en sil över formen och häll tomatsåsen över silen, över raviolini och servera.

Skriv ut receptet

Kommentera