Hem / Frukt och desserter / Frukt / Skala en melon
18 juni, 2015

Skala en melon

Publicerad i kategorin: Frukt, Frukt och desserter den av Björn KempelIl Melone – Skala en melon. Det är inte särskilt svårt och man kan göra det på många olika sätt. Vi brukar inte äta mer än lite grand åt gången, därför är det bäst att förvara dem svalt..

DSC09338  DSC09346  DSC09340  DSC09342

Genomföra rätten på 6 min för 10 portioner
Förberedelser 6 min

Tillreda

Dela melonen i två delar. Börja med den ena halvan. Gröp ur kärnhuset. Lägg melonhalvan upp och ner på en tallrik och skala den.

När den är skalad, dela den mitt av och skär den sedan på andra hållet till centimeter tjocka skivor. Lägg ner skivorna i en plastlåda. Fortsätt nu med den andra halvan av melonen och gör likadant med den som med den första.

Lägg skivorna i en stor plastburk och förvara dem i kylen. Ta fram skivorna vid behov.

Skriv ut receptet

Kommentera