Hem / Soppor / Fisk / Zuppa di mare
17 juni, 2015

Zuppa di mare

Publicerad i kategorin: Fisk, Soppor den av Björn KempelFisksoppa är populärt överallt och detta receptet är typiskt Italienskt. Vi brukar dock inte servera med bröd, men i Italien finns det nästan alltid bröd i själva soppan, särskilt i fisksoppa, så om du känner för det, stek några skivor bröd och låt dem suga upp av soppan vid serveringen.

DSC09421  DSC09424  DSC09429  DSC09439

Genomföra rätten på 39 min för 2 – 3 portioner
Förberedelser 14 min
Koka 20 min
Gör sås 5 min

Ingredienser

2 stora tomater
1 gul lök hackad
2 msk smör
3 msk olivolja
2 stora vitlökar lätt krossade
3 msk tomatpuré
1 bit spigola (havsaborre)
1 bit corregone (sik)
några blåmusslor
några hjärtmusslor
några räkor
1 kalmar bläckfisk
salt, peppar, cayennepeppar
några kvistar persilja
10 stora blad basilica
vatten
finhackad gräslök

Förbereda

En medelvarm kastrull med smör, olivolja, lök och när den är mjuk tillsätt tomaterna skurna i bitar,  och vitlökarna. Häll i lite vatten. Låt dem sjuda i 20 minuter och sila sedan tomatröran över till en skål.

Skär  bläckfisken i ringar.

Använd sedan samma kastrull och tillsätt smör och olivolja att stek fiskbitarna, musslorna, räkorna och bläckfisken under 3 minuter. Smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och tillsätt persiljan och basilikabladen delade i mindre bitar.

Häll nu tomatsåsen i fiskkastrullen och låt det koka upp samtidigt som du tillsätter tomatpurén och låt det sjuda i 3 minuter. Servera gräslök till soppan.

Skriv ut receptet

Kommentera