27 oktober, 2014

Skarpsås

Publicerad i kategorin: Hovmästarsås, Kalla såser, Såser, Till julbordet den av Björn KempelDetta är en välkänd sås och mycket god. Den har blivit känd på grund av att det var en tävling där såsen visades i Svensk TV. Tidigare såg man den sällan och det är först nu, de senaste åren, som den har har blivit känd och folk känner till receptet. Denna gången serverar vi  såsen till gravad lax och lite sallad.

DSC08070    DSC08091

Genomföra rätten på 16 min för 2 – 8 portioner
Förberedelser 8 min
Koka 8 min

Ingredienserna

1 ägg
1 äggula
1 msk senap
½ krm salt
½ msk socker
2 varv på pepparkvarnen
1 msk vinäger
1 dl grädde

Förbereda

Koka ägget 8 minuter från kokstart och kyl det sedan. Tag ut äggulan och pressa den genom en sil till en skål. Blanda det med den råa gulan så att den blir slät och rör sedan ner senap, salt, socker, peppar och vinäger.

Vispa grädden och rör den försiktigt ner i såsen.

Skriv ut receptet

Kommentera