Hem / Soppor / Grönsaker / Tomatsoppa
30 augusti, 2019

Tomatsoppa

Publicerad i kategorin: Grönsaker, Soppor den av Björn KempelI italien äter vi mycket tomater, oftast får vi eller köper olika sorters tomater för att göra såser som stöd till vår mat. Oftast skär vi tomaterna i fyra delar och skär dem för kokning under 1 timma. Vi har en sil som tar upp tomater i behållaren i en skrap sorterare. Den ger bra hjälp. Efter sorteringen brukar det bli 5 – 10 behållare färdiga för användning till sås och det beror på vad man vill göra maten av, starkt eller milt, med socker aller utan.

        

Genomföra rätten på 15 min för 2 portioner.
Förberedelser 7 min
Koka 8 min

Ingredienser

Tomat sås från frysen (enligt ovan) c:a 250 g
1 liten purjolök hackad eller finhackad selleri stjälk
½ buljongtärning
1 msk tomatpuré
½ dl grädde
salt, peppar, persilja hackad
koka soppan och servera

Skriv ut receptet

Kommentera