Hem / Fisk / Lubbfilé med ägg och persilja
28 oktober, 2017

Lubbfilé med ägg och persilja

Publicerad i kategorin: Fisk, Kokt fisk den av Björn KempelLubb fanns idag på Konsum. Det är sällan man ser sådan i affären.  Servera den med ägg och persiljesås. En enkel fisk med enkel sås och kokt potatis till.

DSC03485  DSC03486  DSC03488

Genomföra rätten på 25 min för 2 portioner
Förberedelser 10 min
Sjuda 12 min
Gör sås 5 min

Ingredienser

350 g Lubbfilé
1 gul lök
vitlök
kokt potatis
1 msk vetemjöl
1 msk smör
fiskbuljong
2 ägg + vatten o salt
persilja, citronmeliss
salt, peppar, chili
potatis
några grönsaker

Förbereda

Skala potatisen och lägg dem i vatten med lite salt i en kastrull och sätt på värmen.

Skär fisken i lagom stora bitar. Skala, hacka löken, vitlöken och chili. Lägg i vatten så att det precis täcker fisken. Låt den koka upp och ta ner den till låg sjudning. Lyft av kastrullen med fiskbitarna efter 4 min. Ställ in ett serveringsfat i ugnen.

Tag fram en annan kastrull och lägg i smör och strö över vetemjöl, vispa och när den fräser något tillsätt buljongen. Öppna äggen och häll dem i kastrullen. Vispa och ta 2-3 dl av fiskvattnet och häll i såsen. Rör om. Hacka persilja och strö det i såsen. Tillsätt grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.

Lägg nu fisken och grönsakerna på serveringsfatet och häll såsen över. Servera!

Skriv ut receptet

Kommentera