Hem / Fågel / Kycklingbröst strimlade grillade
4 september, 2016

Kycklingbröst strimlade grillade

Publicerad i kategorin: Fågel, Kyckling den av Björn KempelKycklingbrösten köpte vi strimlade och skall servera dem med stekt vitkål. Denna sortens kyckling har vi inte sett i Sverige, men egentligen går det säkert att själv strimla brösten.

DSC02183  DSC02187  DSC02188  DSC02197

Genomföra rätten på 25 min för 2 – 4 portioner.
Förberedelser 10 min
Grillning 15 min

Ingredienser

400 g strimlade kycklingbröst
0,5 kg vitkål
4 st vitlöksklyftor
1 gul lök
olivolja
salt, peppar, muskotnöt, socker
soya, söt soya
peperoncini
persilja

Förbereda

Skär vitkålen i strimlor och tillsätt olivolja. Hacka vitlöken,  pepperoncini och skiva löken och tillsätt lite mer olivolja. Smaka av med salt, peppar, muskotnöt, socker och soya och söt soya. Låt vitkålen arbeta i 10 min och sätt på grillen till ganska stark värme.

Lägg ut kycklingbitarna över grillen och låt dem ligga i 5 min. Vänd på kycklingbitarna och grilla igen 5 min.

Servera kycklingbitarna över vitkålen strö persilja över dem. Servera

j

Skriv ut receptet

Kommentera