Hem / Grönsaker / Rödbetor, champinjoner och vitlök
3 september, 2016

Rödbetor, champinjoner och vitlök

Publicerad i kategorin: Grönsaker, Svamp den av Björn KempelRödbetor fanns det på marknaden och med den , lök, vitlök och champinjoner blev det en god kvällsmat.

DSC09380  DSC01244  DSC01246  DSC02112

Genomföra rätten på 55 min för 2 – 4 portioner.
Förberedelser 15 min
Kokning 30 min
Stekning 10 min

Ingredienser

1 kg rödbetor
10 medelstora champinjoner
1 stor gul lök
10 vitlöksklyftor
salt, peppar, muskotnöt, peperoncino
olivolja

Förbereda

Vid lämpligt tillfälle koka rödbetor, beroende på hur färska de är. Bäst är om rödbetorna har så mycket kvar som möjligt av rot och skaft. När de sedan är färdigkokta tar man dem under kallt vatten och med händerna drar bort skalet, rötter och skaften. De blir för det mesta släta och fina. Tiden för kokningen kan vara mellan ½  till 2 tim, men är de färska så går det ganska fort.

Vi delade rödbetorna i mindre bitar, skivade löken och liksom alla champinjonerna. Vitlökarna krossade vi lätt. Olivolja i en varm kastrull och och sedan alla delar. Ytterligare olja över och sedan rört om. Smaka av försiktigt med saltet, sedan peppar, muskotnöt riven och en peperoncino  skalad inuti och delad i två delar. Stek detta med låg värma med locket på i 10 minuter. Servera i kastrullen.

Skriv ut receptet

Kommentera