Hem / Potatisrätter / Gnocchi / Kroppkakor/gnocchi
4 juli, 2016

Kroppkakor/gnocchi

Publicerad i kategorin: Gnocchi, Potatisrätter den av Björn KempelKroppkakor är något som många upplevt, i alla fall under 1900-talet och gnocchi är en motsvarighet men med betydligt större variation. Denna gången försöker vi göra de små gnocchi med den svenska  smaken.

DSC01642  DSC01643  DSC01644  DSC01646

Genomföra rätten på 57 min för 3 – 6 portioner
Koka potatis 23 min
Förberedelse 14 min
Koka kroppkakor 20 min

Ingredienser

800 g potatis, skalad
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 gul lök
250 g bacon i skivor
1 msk smör
salt, peppar, kryddpeppar, muskotnöt riven, cayennepeppar
vatten

Förbereda

Fyllningen görs av fläsk och lök. Skär bacon i små tärningar och finhacka löken. Stek fyllningen med lite smör och smaka av med salt, kryddpeppar, peppar, muskotnöt och cayennepeppar.

Mosa eller pressa potatisen och blanda den med mjölet, ägget och lite salt till en rulle och skär i skivor. Lägg dem i handen och fyll i med stekröran och vik ihop dem till små bullar. Det blir c:a 30 gnocchi som sedan skall kokas.

Vatten och salt kokas upp och gnocchi läggs i 10 åt gången. När du släpper dem i det kokande vattnet tar det en till 2 min innan de lyfter från bottenplattan och sedan tar det c:a 3 min innan de är färdiga att lyfta upp dem. Lägg dem på en talrik och låt dem svalna något.

Vid serveringen kan det som blev över till gnocchi användas och värmas upp tillsammans med gnocchi.

Skriv ut receptet

Kommentera