Hem / Grönsaker / Kronärtskockor, lök och champinjoner
5 mars, 2016

Kronärtskockor, lök och champinjoner

Publicerad i kategorin: Grönsaker, Svamp den av Björn KempelKronärtskockorna måste stänkas med citron innan man börjar öppna dem, så att de inte blir mörka.

DSC01002  DSC01004  DSC01003  DSC01010

Genomföra rätten på 50 min för 2 portioner
Förberedelser 15 min
Koka 15 min
Steker 20 min

Ingredienser

4 st Kronärtskockor
6 st stora champinjoner
1 gul lök
5 vitlöksklyftor lätt krossade
salt, peppar, muskotnöt riven
färsk timjan
färsk rosmarin
olivolja

Förbereda

Kronärtskocka tar viss tid och man börjar med att hälla på citron innan man börjar arbeta med dem och det första man gör är att skala foten och sedan rensar bort bladen tills man kommer till de blad som är ljusa och sedan skär bort den övre delen av bladen. Här delar vi dem sedan i två delar. Häller vatten i med salt och när de kokar lägger vi i skockorna som får koka 12 – 15 minuter. Skär dem i lite mindre bita.

Skär löken i lite tjocka skivor i lagom varm kastrull med olivolja i. När löken mjuknar lägger vi i champinjonerna som är delade i fyra delar och lägger i vitlöksklyftorna. Tillsätter lite mer olja.  Låter den sedan ligga under lock i 7 minuter.

Tillsätter sedan olja i en stekpanna, lägger i kronärtskockorna, champinjonerna och smakar av med salt, peppar och muskotnöt riven. Tillsätter timjan och rosmarin och rör om och serverar.

Skriv ut receptet

Kommentera