Hem / Fågel / Sparriskalkon
27 februari, 2016

Sparriskalkon

Publicerad i kategorin: Fågel, Kalkon den av Björn KempelSparriskalkon kan bli en behaglig kombination med mortadella (kokt medvurst) och prosciutto (rå torkad skinka) genom att använda ett skivat kalkonbröst som vi rullar in.

DSC00897  DSC00899  DSC00901  DSC00908

Genomföra rätten på 60 min för 2 – 4 portioner (kan vara en förrätt)
Förberedelser  (och kokar sparris) 20 min
Ugnen 175°C 40 min

Ingredienser

2 stora skivor kalkon
250 g sparris
Strimlad mortadella
Strimlad prosciutto
2 dl riven grana padana (parmesan)
salt, peppar
50 g gorgonzola
1 dl creme fraiche
1 dl grädde uppvispad
radicchio (röd sallad, stark smak)

Förbereda

Koka sparris.

De 2 stora kalkonskivor vill vi ha tunna och stora och har därför bankat ut dem. Först lade vi ett bakpapper i botten och sedan strödde vi parmesan över de hela skivorna. Lade ett annat bakpapper ovanpå och bankade ut skivorna. Vände på skivorna och la på ytterligare parmesan. Detta gjorde vi flera ggr så att parmesanet blev inmatat i köttet.

Rör ihop gorgonzola, crème fraîche i en liten varm kastrull till en sås och rör sedan i grädden.

Sedan tog vi sparrisen, mortadellan och prosciutton och lade ut dem över skivorna. Rullade där efter ihop skivorna och satte in cocktailpinnar igenom rullarna och även ändarna på rullarnas slut av skivorna så att de sitter ihop.

Ställde rullarna och de överblivna strimlorna i en form i ugnen. Efter bakningen 35 min ger vi 5 minuter innan gräddningen är färdig och sedan  häller  på gorgonzolasåsen  runt anrättningen. Servera med radicchio sallad.

Skriv ut receptet

Kommentera