Hem / Fisk / Lax, sparris och pepparrot
26 februari, 2016

Lax, sparris och pepparrot

Publicerad i kategorin: Fisk, Stekt fisk den av Björn KempelLax och sparris är faktiskt inte dumt och lägger man till lite smak som t.ex.pepparrot blir det en upplevelse.

DSC00890  DSC00883  DSC00887  DSC00886

Genomföra rätten på 50 min för 2 – 4 portioner
Förberedelser 25 min
Koka 15 min
Steker 10 min

Ingredienser

250 g grön sparris, göra iordning
250 g kronärtskockor, göra iordning
350 g laxfilé
riven pepparrot
majonnäs
grönpeppar
cayennepeppar
riven färsk ingefära
salt, peppar, riven muskotnöt
1 dl riven grana padana

Förbered

Koka upp vatten med lite salt. Bryt sparrisen och lägg dem i det kokande vattnet. När de kokar igen, låt dem koka i 5 minuter, häll av vattnet och ställ kastrullen i kallt vatten. Om du vill ha dem varma så kok dem så sent som möjligt och servera dem med det övriga varma.

Häll citronsaft över kronärtskockorna. Ta bort bladen ganska långt in, tills de är lite ljusare. Skala skaftet ganska långt ner och skär bort topparna på de inre bladen. Halvera den återstående delen och lägg dem i det heta vattnet som får sjuda i 8 – 10 minuter.

Gör en majonnäs och blanda in grönpeppar fint krossad, cayennepeppar och finhackad färsk ingefära. Rör om ordentligt. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.

Riv pepparroten.

Smaka av med salt, peppar. Panera den ena sidan på laxbitarna med pepparrot och stek den sidan. Vänd laxbitarna till den andra sidan och panera nu den tidigare panerade sidan även med riven parmesan och sedan stek den sidan igen. Servera med sparris, kronärtskocka, majonäsen, en hög med pepparrot och laxbiten.

Skriv ut receptet

Kommentera