Hem / Soppor / Fisk / Fisksoppa
19 maj, 2015

Fisksoppa

Publicerad i kategorin: Fisk, Soppor den av Björn KempelDen absolut enklaste fisksoppan. Gå till fiskaffären och köp en en fisk på 500 g t.ex. en gös. Begär att få den filéad och behåll huvudet och benskrovet, med gälarna borttagna. Dela skrovet i några bitar och lägg dem och huvud i i en kastrull och tillsätt lite olja, en ½ fiskbuljongtärning och täck med vatten. Låt det koka/sjuda i 20 minuter med en bit morot, selleri, purjo. Sila av buljongen. Du kan ju naturligtvis göra buljongen med bara buljongtärning också.

DSC09010  DSC09011  DSC09013  DSC09017

Genomföra rätten på 35 min för 2 portioner
Förberedelser 5 min
Koka 20 min

Ingredienser

300 g fisk
2 dl grädde
3 dl buljong
1 msk vetemjöl
2 msk smör
1 förp saffran (0,5 g)
salt, peppar, cayennepeppar

Förbereda

Byxa filéerna och känn efter att det inte finns kvar några ben. Skär filéerna i mindre bitar och lägg åt sidan.

Lägg smöret i en medelvarm kastrull och när smöret smält tillsätt mjölet, rör om det och tillsätt buljongen. Rör ner saffran i lite grädde och tillsätt det i såsen. Rör nu med en visp tills såsen är slät samtidigt som du tillsätter resten av grädden. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Låt soppan sjuda 5 minuter och smaka av igen.

Tillsätt nu fiskbitarna och fortsätt att sjuda några minuter till och servera gärna med persilja och lite majonäs.

Skriv ut receptet

Kommentera