Hem / Såser / Vit grundsås (Béchamelsås)
8 maj, 2015

Vit grundsås (Béchamelsås)

Publicerad i kategorin: Såser, Varma såser, Vit grundsås den av Björn KempelDen vanliga vita såsen kallas också Béchamelsås. En mycket användbar och enkel sås. Man kan även göra den som toppredning genom att röra ihop vetemjöl och mjölk eller att skaka ihop den i en redningsbägare.

DSC09047  DSC09050  DSC09061  DSC09067

Genomföra rätten på 9 min för 2 – 4 portioner
Förberedelser 4 min
Steker 5 min

Ingredienser

2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
salt
peppar
ev. 1/4 krm riven muskotnöt

Förbereda

Smält smöret i en medelvarm kastrull och tillsätt mjölet utan att bryna, rör ihop det, tillsätt mjölken och öka värmen något en kort stund och fortsätt att röra såsen. Såsen kan vara ganska tjock, men med hjälp av grädden kan man anpassa den. Låt såsen sjuda på så svag värme som möjligt i 5 minuter. Rör hela tiden. Tillsätt muskotnöt och smaka av med salt och peppar.

Skriv ut receptet

Kommentera