Hem / Pasta, ris m.m. / Cannelloni / Cannelloni med spenat
10 februari, 2014

Cannelloni med spenat

Publicerad i kategorin: Cannelloni, Pasta, ris m.m. den av Björn Kempel


Etiketter:, , , , , , , , ,


En liten enkel cannellonipasta som vi fyller med spenat och béchamelsås och delar var och en i 4 delar.

DSC05529 DSC05535 DSC05539 DSC05544

DSC05554 DSC05549 DSC05557 DSC05562

Genomföra rätten på 68 min för 2 – 4 portioner
Förberedelser 18 min
Koka 20 min
Gör sås 5 min
Ställ ugnen på 200° C under 25 min

Ingredienser

90 g vetemjöl + 10 g till utbakning för pastan
1 ägg (medelstor)
200 g spenatblad, fryst
3 dl dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 dl grädde
salt, peppar, muskotnöt, timjan

Förbereda

Samla ihopa alla ingredienser

Mjöl och ett ägg i en rund skål. Rör ihop dem med en sked tills de är en deg.

Tryck ihop degen med händerna och bearbeta den.

Tryck ut degen och kavla ut den antingen med kavel eller med pastamaskin till en storlek om c:a 20 x 15 cm så att det blir 5 st plattor och koka dem i 2 minuter. Det går ju också bra att köpa pastaplattor och det brukar ta c:a 20 minuter att koka dem.

Lägg spenaten i en kastrull med ½ dl mjölk. Låt den koka svagt tills mjölken är reducerad och sedan svalnat. Strö över timjan antingen torkad smulad eller färsk hackad. Smaka av med lite salt och peppar.

Béchamelsås,  2 msk smör i en varm kastrull och tillsätt 2 msk vetemjöl. Låt det fräsa något och tillsätt det som är kvar av mjölken sedan även försiktigt av grädden. Béchamelsåsen skall vara tjock. Smaka av med salt och peppar och ganska mycket muskotnöt, riv c:a 1/3 av en nöt.

Använd 1/5-del spenat till varje pastaplatta och 1 msk béchamelsås på varje. Rulla ihop plattorna, men ganska löst. Skär varje rulle i 4 delar och ställ dem på höjden. Det blir 20 små rullar som inte skall stå för tätt. Fördela resten av såsen över hela formen och ställ in den i ugnen i 25 minuter.

Strö finhackad persilja och parmesan över vid serveringen.

Skriv ut receptet

Kommentera